<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Så kan mobila pallställ minska höga kostnader för fryslagren.

Det är sällsynt för logistikbranschen att se en drömmatch i linje med mobila pallställ och kyl-och fryslager. 

Alla företag som byggt kyllager eller fryslager vet att det är en kostsam affär. Utöver de vanliga byggkostnaderna krävs också isolering och en annan typ av ventilation.

Mellan tummen och pekfingret uppskattar vi en extra kostnad på ca 8000 SEK per kvadratmeter. Det säger sig självt att det är viktigt att utnyttja lagerlokalen väl, så att man får in så många pallplatser som möjligt på minsta möjliga yta. Detsamma gäller såklart om du vill undvika stora hyreskostnader. 

 

Mobila pallställ blir därmed en naturlig lösning. Sedan placerar man pallställen på skenor i golvet, vilket gör att de kan stå väldigt tätt tills en pall ska plockas, vilket görs genom att öppna en gång till rätt hylla. Vi pratar om en ökad lagringskapacitet på upp till 85%.

 

Mobila pallställ är speciellt lämpade för lager där hela pallar hämtas åt gången, och du kan spara stora energikostnader genom att inte behöva kyla ner ett enormt lager med ”bortkastad” golvyta. Därför blir de ännu mer attraktiva för dig med kyl- och frysförvaring.

 

Mobila pallställ är den mest platseffektiva lösningen på marknaden, och företag med kyl-och frysförvaring är de som får mest pengar tillbaka för att spara utrymme.

 

Om du bygger eller hyr nytt lager rekommenderar vi starkt att du överväger möjligheterna med mobila pallställ innan du skaffar större lager än du faktiskt behöver.

 

Mobila pallställ

 

Lotta Ekselius

Lotta Ekselius

Lottas jobbar med försäljning av manuell lagerinredning och lagerautomater. Hon har lång erfarenhet av försäljning och brinner för kundmötet. Hon har mycket energi som hon gärna lägger på kunderna och visar det breda produktutbudet som vi erbjuder!