<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Pressmeddelande - COOP

Coop kommer att investera i en av de största automationslösningarna i världen, med toppmodern teknik och miljöfokus

 

En av de ledande livsmedelskedjorna i Sverige, Coop, valde SSI Schäfer som totalleverantör för intralogistik för att ta fram en toppmodern, energieffektiv och i hög grad automatiserad logistiklösning för det 77 000 kvadratmeter stora distributionscentret i Eskilstuna.

 

Coops nya distributionscenter, som är strategiskt beläget i hjärtat av Sverige, kommer att hantera distributionen av varor till Coops 800 butiker runt om i landet. Merparten av flödet leds via två robotsystem för automatiserad plockning av enskilda kollin för kylda och rumstempererade produkter. Resultatet är ett mer hållbart och mycket effektivt lager med över 600 000 plockningar per dag.

 

SSI Schäfer löste denna utmaning med 3D-Matrix, en unik systemdesign som gör det möjligt för Coop att leva upp till sina flexibilitets- och effektivitetsmål och samtidigt tillverka lagringsvänliga pallar. Detta är möjligt tack vare SSI Schäfers prisbelönta shuttlesystem, som både försörjer plockningsrobotar för enskilda kollin och plockningsstationer för enstaka delar med gods i en strikt ordning. I förening med den djupgående integrationen av robotar kommer Coop att förbättra hela sin logistikkedja från distributionscentret till transporten och hela vägen till butikerna och kundernas köksbord.

 

I egenskap av en av Sveriges största användare av tågtransporter och vinnaren av ”Sveriges mest hållbara butik” kommer Coops nya distributionscenter att integreras direkt i det landstäckande tågnätet – vilket innebär färre vägtransporter och mindre koldioxidavtryck för Coop. Som en av de ledande globala leverantörerna av materialhanteringslösningar är SSI Schäfer en idealisk partner för företag som strävar efter ekonomiskt hållbara och framtidsinriktade hållbara mål. Dess tillvägagångssätt, som företaget faktiskt också presenterar inom initiativet "50 hållbarhets- och klimatledare", hade varit ett annat viktigt kriterium för Coop att välja SSI Schäfer som långvarig partner för detta innovativa projekt.

 

För att säkerställa att en av de största automationslösningarna i världen kan underhållas har SSI Schäfer tillsammans med Langebaek, Coops logistikkonsult, samarbetat med det svenska utbildningssystemet för att ta fram en tvåårig utbildning som Tekniker för automation och robotteknik. SSI Schäfer är ett av flera företag som lovat att anställa lärlingar samt anordna föreläsningar för programmet.

 

Terminalen byggs i Eskilstuna logistikpark och förväntas vara i full drift andra halvan av 2024

 

SSI Schäfer, Oktober 2020

 

 

ladda-ner-guide-till-att-flytta-lagret-i-8-steg

Hans Ekström

Hans Ekström

Hans har en bakgrund som civilingenjör och har sedan 2009 arbetat med design av automationssystem för SSI Schäfer, först i USA för att sedan flytta till huvudkontoret i Tyskland och fortsätta med produktutveckling med fokus på livsmedelsindustrin. Sedan 2015 är han återigen bosatt i Dalarna och arbetar med design samt försäljning av automationssystem. Hans tar med sig ett stort intresse för teknik och gillar att tänka utanför de normala ramarna för att hitta passande lösningar baserat på era önskemål och problem.