<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Pressmeddelande - LYKO

Lyko Group AB fördubblar sin automationslösning tillsammans med SSI Schäfer!


Lyko, Nordens ledande aktör inom skönhets- och hårvård med säte i Sverige, förlitar sig än en gång på SSI Schäfers förmåga att bygga ut den automatiserade lagerlösning som man redan utvecklat. Företagen har ingått ett avtal som är värt tolv miljoner euro.

 

Den ursprungliga lösningen togs i drift i februari 2020 för att öka effektiviteten i verksamheten, optimera lagringsutrymmet och säkerställa sömlösa lager- och materialflödesprocesser. Lykos nya automatiserade logistikcenter utrustades med skyttelsystemet SSI Cuby, ergonomiska arbetsstationer, ett transportsystem med kartonger och backar och logistikprogramvaran WAMAS®.

 

Enligt Rickard Lyko, VD för Lyko, implementerades systemet i rättan tid för att motsvara en snabbt stigande efterfrågan:

”Vi är mycket nöjda med SSI Schäfers lösning som vi sjösatte på rekordtid under februari. Fas 1 av automationen har nått fram till den planerade effektiviseringen och har gett oss möjlighet att hantera den extrema försäljningstillväxten på 99 procent, som vi uppnådde via nätet under det andra kvartalet.”

 

Lyko planerar att börja sälja till tre ytterligare europeiska marknader i slutet av 2020. Logistikcentret i Vansbro kommer att ansvara för distributionen till dessa. För att lyckas med detta, måste givetvis lagringsytan maximeras och de högeffektiva transportsystemen byggas ut. SSI Schäfer valdes som totalentreprenör för att säkerställa att distributionen klarar att hålla jämna steg med de ambitiösa planerna för expansion.

 

SSI Schäfer levererar en av de snabbaste automationslösningarna med den senaste tekniken för att bygga ut alla funktionsområden: plockning, paketering, lagring och frakt. Det befintliga skyttelsystemet SSI Cuby kommer att bli dubbelt så stort med 45 000 platser och 150 skyttlar. Utöver den automatiserade lösningen kommer SSI Schäfer att leverera en entresol och tre SSI LOGIMAT hissautomater för lagring av små och mellanstora varor.

 

Säljchef vid SSI Schäfer, Jenny Heinze säger:

”Vi är glada över att få arbeta som leverantör för Lyko i Vansbro. Den höga prestanda som vi erbjuder kommer att göra Lyko redo för framtida krav.”

 

Den utbyggda lösningen ligger helt i linje med Lykos fokus på god kundservice och bra leveransvillkor, samtidigt som hela installationen ska kunna arbeta med maximal kapacitet i lagret utan att störa de befintliga processerna.

 

Systemet förväntas vara helt uppgraderat och kunna sjösättas före Black Friday 2021.

 

SSI Schäfer, Oktober 2020

 

ladda-ner-guide-till-att-flytta-lagret-i-8-steg

Hans Ekström

Hans Ekström

Hans har en bakgrund som civilingenjör och har sedan 2009 arbetat med design av automationssystem för SSI Schäfer, först i USA för att sedan flytta till huvudkontoret i Tyskland och fortsätta med produktutveckling med fokus på livsmedelsindustrin. Sedan 2015 är han återigen bosatt i Dalarna och arbetar med design samt försäljning av automationssystem. Hans tar med sig ett stort intresse för teknik och gillar att tänka utanför de normala ramarna för att hitta passande lösningar baserat på era önskemål och problem.