<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

SSI LOGIMAT® lagerautomat - skapar effektivt och ergonomiskt lager

 

Effektivitet och ergonomi är av hög prioritet för många företag idag. För att uppnå detta krävs många gånger en genomtänkt lagerlösning. SSI:s hissautomat, eller lagerautomat som de själva benämner den, kombinerar lagring och plockning i ett och samma system. Varorna kommer till dig i stället för tvärtom – och du kan tilta lagerhyllan för att minimera risken för skador. Helt enkelt en lösning för er som bryr er om både effektivitet och ergonomi på lagret.

 

Lagerautomaten SSI LOGIMAT® från SSI SCHÄFER kan liknas vid en överdimensionerad byrå med två tråg-rader. Produkten har en goods-to-person-princip som minskar tidsåtgången för varje artikel som ska plockas, samtidigt som den fysiska belastningen för varje lagerarbetare minskar avsevärt. Med en innovativ hissfunktion som anpassar höjden av varje tråg till användarens längd, pekar lagerautomaten på viktiga standarder för prestanda och ergonomi.

 

Lotta, Sales Manager på SSI SCHÄFER, bekräftar lagerautomatens egenskaper:

– Lagerautomaten är inte bara en platsbesparande lösning, utan ökar också plockeffektiviteten betydligt. Vårt system är designat för att möta användarnas individuella behov, säger Lotta.

 

En annan viktig egenskap hos SSI LOGIMAT® är dess flexibilitet och kompatibilitet med alla typer av affärssystem, inklusive SAP. Som certifierad SAP-partner har vi möjlighet att erbjuda integrering av lagerautomater för de kunder som använder SAP som affärssystem. 

 

– Våra kunder är överraskade över hur mångsidig och anpassningsbar lagerautomaten är. Oavsett om det gäller små komponenter eller större varor, kan systemet konfigureras för att möta specifika krav. Detta gör produkten till en värdefull investering för företag som vill optimera sin lagerhantering, fortsätter Lotta.

 

logimat-ssi-schaefer (1) 1

 

Lagerautomaten, SSI LOGIMAT®, är inte bara en standardprodukt. Den är också en del av en större helhetslösning som kan kombineras med andra produkter. Exempelvis transportband för att skapa effektiva arbetsflöden. Dess driftsäkerhet och långa livslängd gör den till en värdefull tillgång för alla typer av lager.

 

SSI SCHÄFER ser en stor potential för SSI LOGIMAT® hos kunder som behöver effektivisera sitt lager utan att kompromissa med ergonomin. Med dess förmåga att spara utrymme, öka effektiviteten och förbättra arbetsmiljön, är det en lösning som möter de moderna företagens behov.

 

– Vi ser fram emot att hjälpa fler företag att transformera sina lager med vår lagerautomat, avslutar Lotta.

 

Välkommen att kontakta oss! 

 


Fakta om SSI LOGIMAT® Lagerautomat:

  • Platseffektivitet: sparar upp till 85% av lagringsutrymmet jämfört med traditionella lagersystem.
  • Ökad plockeffektivitet: goods-to-person-principen minskar tiden för plockning.
  • Tiltfunktion: få justerbar höjd genom en tiltfunktion som förbättrar komforten och minskar belastningen för personal.
  • Övriga tekniska tillbehör: ökar produktiviteten ytterligare, exempelvis parallell förflyttning av lastbärare med tidsfördröjning.
  • Anpassningsbar: kan skräddarsys för olika varor och specifika lagerbehov.
  • Kompatibel med alla olika typer av affärssystem: exempelvis SAP.
  • Hållbarhet och pålitlighet: livslängd på uppemot 25 år.
  • Systemintegration: kan kombineras med andra lagerlösningar för en omfattande logistikoptimering.

Lotta Ekselius

Lotta Ekselius

Lottas jobbar med försäljning av manuell lagerinredning och lagerautomater. Hon har lång erfarenhet av försäljning och brinner för kundmötet. Hon har mycket energi som hon gärna lägger på kunderna och visar det breda produktutbudet som vi erbjuder!