<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Vad gör lagerautomater så flexibla?

logimat-ssi-schaefer

En SSI LOGIMAT® lagerautomat är lite som en schweizisk fickkniv, som kan användas för de flesta ändamål.

Lagerautomater är ett populärt val för många som vill spara utrymme och gångavstånd i lagret. De låter er stapla varorna tätt och utnyttjar lagrets höjd optimalt. De kostar mindre än helautomatiska system och används därför på både små och stora lager.

Vi har levererat SSI LOGIMAT® till ett antal olika kunder, för att lagra allt från verktyg till golfutrustning. Varje kund har sina egna behov, vilket innebär att lagerautomaten anpassas efter de olika varorna i lagret.


Hur kan man anpassa lagerautomaten efter era behov?

Logimaten är som ett stort skåp, där varorna förvaras på hyllor som förs ner till plockaren via en automatisk hiss. Lagerautomatens design kan variera beroende på vad du behöver förvara.


Stort urval av storlekar

Eftersom det skiljer sig från kund till kund hur mycket utrymme man har i lagret, finns lagerautomaten i flera storleksmodeller. Man kan välja mellan åtta breddvarianter, två djupvariationer, en standardhöjd upp till 23,8 meter eller högre om behov finns. 


Välj era egna uttag och påfyllnad själv

Öppningarna för påfyllning och plockning av artiklar är möjliga att anpassa efter egna önskemål. Man kan göra allt genom samma huvudöppning eller sätta en öppning på varje sida. Det är också möjligt att låta lagerautomaten köra över flera våningar, med uttag i en och påfyllnad i en annan.


Lådstorlekar för alla behov

Man är inte bunden till en storlek på lådorna inuti automaten, utan kan enkelt kombinera fritt så att man inte slösar utrymme. Hyllplanerna är utformade utifrån lådorna och de artiklar som ska förvaras i den.


Spara utrymme - Installera på utsidan

Har ni så lite utrymme i lagret att även en lagerautomat tar för mycket plats? Då kan man installera lagerautomaten på utsidan av lagret, men personalen plockar fortfarande varan inne.

 

Hur använder olika branscher lagerautomaten?

För inspiration till er som funderar på att investera i en lagerautomat kan ni nedan läsa hur olika kunder använder den på ett spännande sätt:

Logimater är populära inom bland annat sjukvård- och kosmetikahandeln för exempelvis mediciner och andra mindre varor. Vi har också flera kunder inom detaljhandeln och industri. 

Lager som har stöldbenägen utrustning är också nöjda användare av vår SSI LOGIMAT®. Om man till exempel arbetar i en reservdelsverkstad kan de dyra verktygen förvaras i lagerautomaten och kvitteras ut vid behov. Det är även svårare att stjäla från en lagerautomat än från ett standardställ, vilket kan minska risken för stöld vid inbrott. 

Motorolja och parfymer är också populära att lagra i en lagerautomat just för att de är brandfarliga, då man kan installera sprinklersystem i dessa för att eliminera brandrisken.


Var passar lagerautomaten bäst?

Logimaten är en otroligt flexibel produkt, så även om det är en halvautomatiseringslösning som kanske är den mest populära bland de små och medelstora lagren, finns det också många större lager som använder den. En lagerautomat passar alla som vill öka sin plockeffektivitet och fungerar för flera olika varor. 

En SSI LOGIMAT® är även superlätt att integrera med befintliga WMS- och ERP-system som tillsammans med ställage, conveyorbanor och annan lagerinredning arbetar bra ihop.

New call-to-action

Lotta Ekselius

Lotta Ekselius

Lottas jobbar med försäljning av manuell lagerinredning och lagerautomater. Hon har lång erfarenhet av försäljning och brinner för kundmötet. Hon har mycket energi som hon gärna lägger på kunderna och visar det breda produktutbudet som vi erbjuder!