<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

6 anledningar varför man ska skaffa mobila pallställ

 

Det är definitivt många lager i Sverige som skulle haft stor nytta av mobila pallställ. Känner du till fördelarna?

 

Mobila pallställ är pallställ som går på skenor. Ett effektivt sätt att lagra och som för många är den smartaste investeringen man kan göra. Nyfiken på varför? Här är sex bra anledningar varför mobila pallställ kan förbättra din lagerhållning.

 

1 Du utnyttjar utrymmet på lagret på ett bättre sätt

Att byta ut de fasta pallställen mot mobila pallställ betyder att du kan få uppemot 85 procent mer lageryta på samma plats. Det är för att man inte behöver använda golvyta till gångar mellan ställagen.

När man sätter pallställen på skenor, kan man skjuta dem nära varandra som kulorna i en kulram och flytta dem för att öppna upp den gången där pallstället är där man ska hämta ut något.

Funderar ni på att flytta? Med mobila pallställ är det inte säkert att ni behöver det.

 

2 Betala för mindre plats i det nya lagret

Om ni fortfarande behöver flytta eller bygga om är det viktigt att ni överväger mobila pallställ innan man bestämmer sig för vilken byggnad. Vi på SSI SCHÄFER uppskattar att ni kan sänka byggvolymen med 60 procent om ni väljer en mobil lösning.

Det är dumt att inse dessa möjligheter först efter att man flyttat in i ett stort lager.

 

3 Perfekt för pallar och buffertlagring

Naturligtvis ska vi inte låtsas att mobila ställ är den perfekta lösningen oavsett vad. Om du jobbar med plock av enstaka beställningar, exempelvis i webbutik, kan det vara klokt att använda en annan lösning. Man måste trots allt vänta på att gången till ställaget ska öppna sig, och därmed blockera de andra pallställen. 

Men:

Om ni har buffertlager, som pallar med revbensspjäll till jul eller kuddar för trädgårdsmöbler som står lagrade stora delar av året – eller helt enkelt en samling pallar utöver det du plockar för enklare beställningar – då är mobila pallställ som gjort för er. Plock av hela pallar – då passar mobila pallställ som handen i handsken.

 

4 Spara kostnader på fryslagret

På tal om revbensspjäll – om ni har fryslager krävs nästan mobila ställage. Varje kvadratmeter kostar både för extra isolering och elkostnader. Mobila pallställ gör att du kan minska stora delar av lagringsutrymmet och därmed minska strömförbrukningen.

Det ni spenderar på att investera i mobila pallställ kommer ni snabbt spara in på elräkningen.

 

5 Stapla dina däck smartare

Om ert lager innehåller däck är vi glada över att vi kan erbjuda ett eget specialbyggt mobilt däckställ. Däck är varor som tar mycket plats och därmed ofta hamnar utomhus i containrar – vilket försvagar deras hållbarhet ganska markant.

Lagra dem hellre i några ordentliga däckställ – och ni får plats att lagra mycket mer.

 

6 Idealiskt för höga och smala lager

Medan mobila pallställ optimerar hur mycket man får ut av sin golvyta, har vi ännu inte nämnt hur man kan utnyttja höjden. Höjdmetern i ett lager är ofta mycket billigare än breddmetern och mobila pallställ kan i princip byggas hur höga som helst. Smala, höga lager är där mobila ställage trivs allra bäst.

Så här får ni ut mesta möjliga av varje kvadratmeter – även de vertikala.

 

Mobila pallställ

 

Michael Hillström

Michael Hillström

Michael har en mångårig bakgrund inom försäljning och produktionslogistik och är företagets VD. I ett företag under stark utveckling är det avgörande att ha en försäljningsavdelning i framkant på marknaden. I Michael har vi fått det i att han är oerhört intresserad av logistik och marknadsutveckling samtidigt som han ser vikten av organisationens utveckling för att få en helhet. Han har en naturlig trygghet och auktoritet som tillför stabilitet till företaget och kunder.