<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Skall ni investera i däckställ? Så väljer ni rätt variant för ert lager

010_denzel_mobileracking_eci-min


Här får ni en grundläggande introduktion om däckställ, så att ni kan göra en bättre investering.

För att få ett så optimalt lager som möjligt är det bästa att bygga det utifrån vad man ska förvara. Om ni lagrar däck och hjul så vet ni säkert att det inte är optimalt att förvara dessa på hyllor, utan de kräver separata däckställ för att bäst ta tillvara på utrymmet. 

Däckställ finns i flera varianter, och det är viktigt att ni väljer de som passar er bäst. Det är två faktorer som avgör: hur er lokal ser ut och hur ni hanterar däcken. På SSI Schäfer har vi många alternativ för att anpassa däckställen efter era behov och dessa delas in i tre huvudvarianter, varav två även finns som mobila ställ

Grenställ för liggande däck

Den enklaste varianten av lagring är liggande grenställ, där däcken staplas fyra och fyra på höjden. Lösningen är ergonomisk och ni kan plocka däcken med en truck eller använda en däckvagn för att transportera dessa på lagret. Enkelheten är en av de stora fördelarna med denna lösning. 

Eftersom däcken är placerade liggande, utnyttjas höjden väldigt bra. Har ni högt i tak och vill utnyttja takhöjden bättre, så är detta ett bra alternativ till ett rimligt pris. Tänk bara på att det är bra att ha en truck som klarar plockhöjden.

R3000 för stående förvaring

Detta är en variant av våra populära och flexibla R3000-hyllor, som är anpassade och byggda speciellt för däck. Istället för att förvara däcken på varandra, står de med denna lösningen upprätt sida vid sida. Det gör att man får plats med många däck på bredden - vilket är en fördel om man har lägre takhöjd.

Genom att placera däcken stående ger det en möjlighet att plocka dessa med en mindre truck eller en däckvagn. Man slipper därmed att göra plats för en större gaffeltruck i gången och får därmed ännu mer lagringsutrymme. Om man har en mindre yta att förvara däck på, är detta ett bra alternativ. 

Däckmagasin – Dynamic 4

Dynamiska däckmagasin använder gravitationen på ett smart sätt. Här förvaras däcken stående på rad bakom varandra i en svag lutning, vilket gör att de bakre däcken rullar framåt när man plockar det främre däcket. När man förvarar däck, varför inte dra nytta av detta?

Däckmagasin gör att man ofta klarar sig med endast en mittgång och passar perfekt till er med mindre rektangulära lokaler eller generellt mindre utrymme. Med denna lösningen får ni ut det mesta av utrymmet som ni har.

Mobila däckställ

Liggande grenställ och R3000 finns också i mobil lösning. De mobila däckställen sparar mer plats och skjuts sidledes fram och tillbaka på skenor i golvet. Genom att kunna flytta däckställen på detta vis behöver man bara en mittgång för att hämta ut däck och kan då få plats med väldigt mycket däckförvaring.

En lösning med mobila däckställ kan ge en kapacitetsökning upp till 85% för enskilda anläggningar och över 100% på flervåningsinstallationer.

Mobila däckställ kräver golv av hög kvalitet och måste vara helt rakt för att man ska kunna fästa skenorna och att dessa ska fungera bra. För er som bygger nytt är detta en bra lösning.

Mobila däckställ kostar mest per kvadratmeter - men platsen ni sparar kommer vara värt det. Detta är däckställ i världsklass!

CTA-Däckställ-LP

 

Lotta Ekselius

Lotta Ekselius

Lottas jobbar med försäljning av manuell lagerinredning och lagerautomater. Hon har lång erfarenhet av försäljning och brinner för kundmötet. Hon har mycket energi som hon gärna lägger på kunderna och visar det breda produktutbudet som vi erbjuder!